Julia Nicolaescu

Valegis portret 2016-2636 web

Julia Nicolaescu (1984) is in 2009 cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Leiden, waar zij de master Civiel Recht heeft afgerond. Voor haar overstap naar Valegis in september 2013 was Julia werkzaam bij een middelgroot Haags advocaten- en notarissenkantoor. Zij heeft binnen het ondernemingsrecht ruime ervaring met de transactie- en financieringspraktijk als in de (commerciële) advies- en procespraktijk.

Julia legt zich bij Valegis Advocaten toe op het ondernemingsrecht in brede zin. Zij adviseert ondernemingen en staat hen bij in diverse (gerechtelijke) procedures zowel bij.

Binnen de adviespraktijk houdt zij zich met name bezig met het opstellen en beoordelen van diverse commerciële contracten, waaronder (grensoverschrijdende) franchise-, agentuur- en distributieovereenkomsten, (in)koopcontracten en algemene voorwaarden. In dat kader heeft Julia de laatste jaren veel ervaring opgedaan met het geven van bedrijfsjuridisch advies aan diverse (internationale) franchisegevers. Tevens stelt zij ook regelmatig overeenkomsten op voor zowel nationale als internationale vennootschapsrechtelijke transacties (M&A).

Julia procedeert daarnaast over diverse commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen, in het bijzonder over professionele aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders alsmede geschillen binnen samenwerkingsverbanden en tussen aandeelhouders. Naast diverse procedures bij rechtbanken en gerechtshoven, voert Julia tevens procedures in arbitrage en voor de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam.

Sinds het begin van haar loopbaan heeft Julia een bijzondere interesse voor de internationale aspecten van het Nederlandse (privaat)recht. Met haar brede talenkennis behandelt zij graag zaken met een internationale dimensie.

Rechtsgebieden

  • Ondernemingsrecht
  • Commercieel contractenrecht
  • Procesrecht
  • Franchise / arbitrage

Contact

T: +31 (0)6 24 36 34 41
E: j.nicolaescu@valegis.com

Onze teamleden

SHARE:
Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone