Skip to main content

Brancheteam Franchise, Horeca & Retail

Wereldwijd opererende franchiseketens en Nederlandse formules

Valegis Advocaten is onder leiding van Tim van der Maas al jaren thuis in franchise. Ons franchiseteam adviseert zowel wereldwijd opererende franchiseketens, waaronder bekende horecaformules, als Nederlandse of lokale formules in onder andere horeca en retail.

Franchise is een bijzondere samenwerkingsvorm die regelmatig in het nieuws is omdat er zich eigenlijk constant ontwikkelingen voordoen op juridisch gebied. Per 1 januari 2021 is de nieuwe Wet Franchise van kracht geworden en in 2022 verloopt de Europese groepsvrijstellingsverordening inzake verticale overeenkomsten. Wij zitten bovenop dergelijke nieuwe ontwikkelingen omdat die van grote invloed zijn voor alle betrokkenen in franchiseland. Valegis Advocaten heeft daarover met marktpartijen, politici en andere stakeholders contact en is actief in de lobby.

Regelmatig organiseren wij bijeenkomsten zoals het International Retail & Franchise (IRF) congres. We laten daar marktpartijen maar ook vooraanstaande politici aan het woord over de toekomst in retail en franchise.

Juridische zaken

Niet alleen de franchiseovereenkomst

Voor wereldwijd opererende franchiseketens en Nederlandse formules worden alle voorkomende juridische zaken gedaan. Wij maken dus niet alleen de franchiseovereenkomst maar houden ons ook bezig met:

  • Opzetten van de juiste juridische en fiscale structuur;
  • Overnames en verkoop van formules en vestigingen;
  • Inkoopcontracten en algemene voorwaarden;
  • Geschillen tussen franchisegever en -nemer;
  • Internationalisering van formules;
  • Master franchiseovereenkomsten;
  • Non Disclosure Agreements;

Contactpersoon voor dit brancheteam

Het team adviseert onder meer over vraagstukken op het gebied van privacy, arbeidsrecht, medezeggenschap, vastgoed en governance.

Tim van der Maas

Partner / Advocaat

Kom in contact

Benieuwd wat ons
team voor u kan betekenen?

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?