Skip to main content

Brancheteam Kinderopvang

De kinderopvang komt steeds weer voor nieuwe uitdagingen te staan

De kinderopvang is een branche die steeds weer voor nieuwe uitdagingen komt te staan. De economische situatie beïnvloedt de vraag en het aanbod in de branche, van zowel plaatsingen als personeel, sterk. Verschillende wetswijzigingen waarmee bijvoorbeeld de kwaliteit van de kinderopvang gewaarborgd zou moeten worden, leiden tot een (nog grotere) schaarste aan gekwalificeerd personeel. Het belang van een goed personeelsbeleid, waarbij met al deze factoren rekening gehouden kan worden, is groot.

Daarnaast wordt de relatie met de ouders (en de kinderen) juridischer. Ouders hebben en uiten meer wensen, zoals flexibele opvangtijden en -dagen, en zijn kritischer. De vraag naar privacy, op het gebied van social media en apps, foto’s en video’s, speelt een belangrijke rol.

Valegis heeft een ruime ervaring met het adviseren over vraagstukken op arbeidsrechtelijk gebied (bijvoorbeeld zieke werknemers, ontslag/ reorganisaties, de cao Kinderopvang), privacyaspecten, de begeleiding bij een overname of fusie en overige problemen waar u tegenaan kunt lopen.

Het brancheteam Kinderopvang helpt u graag met de diverse vraagstukken die hierbij een rol spelen.

Contactpersoon voor dit brancheteam

Het team adviseert onder meer over vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht (bijvoorbeeld zieke werknemers, ontslag/ reorganisaties, de cao Kinderopvang), privacyaspecten, de begeleiding bij een overname of fusie, etc.

Carolien Brederije

Partner / Advocaat

Kom in contact

Benieuwd wat ons
team voor u kan betekenen?

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?