Skip to main content

Brancheteam Kunst & Cultuur

Wij hebben een hart voor kunst & cultuur

Wij hebben een hart voor kunst & cultuur en zijn er trots op te mogen werken voor een breed scala aan (gevestigde en startende) kunstenaars, musea en kunsthandelaren,  stimuleringsfondsen en privéverzamelaars van beeldende kunst. Daarnaast verrichten wij werkzaamheden voor diverse organisaties die actief zijn op het gebied van de podiumkunsten.

Wij adviseren en begeleiden onze cliënten bij de totstandkoming en uitvoering van alle denkbare aan kunst- & cultuur gerelateerde overeenkomsten. Zo hebben wij specialistische kennis op het gebied van overeenkomsten terzake (gemeenschappelijke) creatie en/of financiering van nieuwe projecten, overeenkomsten die zien op de koop, uitlening, schenking en tentoonstelling van beeldende kunst en overeenkomsten die tot doel hebben om samenwerkingen binnen de creatieve sector te regelen.

Wanneer onze cliënten betrokken zijn bij een conflict sturen wij, met aandacht voor de relatie, aan op een pragmatische oplossing. Leidt bemiddeling niet tot het gewenste resultaat, dan representeren wij onze cliënten desgewenst in een arbitragegeschil of procedure voor de rechter. Wij hebben ruime ervaring met kwesties rondom de niet-naleving van overeenkomsten, inbreuk op intellectuele-eigendomsrechten, plagiaat, portretrecht, volgrecht, de authenticiteit van kunst, kunstschade en kunstrestauratie.

Door onze korte lijnen met andere disciplines, denk aan beleidsmakers, fiscalisten en merkgemachtigden, kunnen onze cliënten voor alle facetten van hun zaak bij ons terecht. Ook zijn wij aangesloten bij (en mede oprichter van) het Pangea-netwerk, een internationaal netwerk van advocaten, dat snel en gestroomlijnd kan worden ingeschakeld bij grensoverschrijdende kwesties.

Contactpersoon voor dit brancheteam

Het team adviseert en begeleidt onze cliënten bij de totstandkoming en uitvoering van alle denkbare aan kunst- & cultuur gerelateerde overeenkomsten.

Carolien Brederije

Partner / Advocaat

Kom in contact

Benieuwd wat ons
team voor u kan betekenen?

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?