Skip to main content

Brancheteam Overheid, Onderwijs & ANBI

Juridische dienstverlening in het (semi)publieke domein is een aparte tak van sport.

Juridische dienstverlening in het (semi)publieke domein is een aparte tak van sport. De rechtspositie en arbeidsvoorwaarden van werknemers die werken bij overheids- en onderwijsinstellingen zijn van oudsher anders dan die van werknemers in het bedrijfsleven. Onze advocaten hebben kennis van de arbeidsvoorwaarden en specifieke rechtspositie van werknemers in dienst van (semi)overheids- en onderwijsinstellingen. Daarnaast hebben onze advocaten een scherp oog voor de politieke, bestuurlijke en maatschappelijke aspecten die de bijzondere positie van instellingen in het (semi)publieke domein met zich brengt.

In 2020 is de ambtenarenstatus afgeschaft en zijn de meeste ambtenaren (ook die in het openbaar onderwijs) ‘gewone’ werknemers geworden. Wij zijn in deze veranderingen thuis en kunnen u hierin meenemen en u het ‘nieuwe’ arbeidsrecht eigen maken.

ANBI

Wij zijn er trots op, een aantal (bekende maar ook minder bekende) algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) tot onze cliëntenkring te mogen rekenen.

Wij adviseren hen op alle mogelijke rechtsgebieden en over tal van onderwerpen, zoals statuten, interne (klachten)regelingen en bijbehorende procedures, maar bijvoorbeeld ook over samenwerkingen met andere organisaties, privacyaspecten etc.

Ook hebben wij ruime ervaring met het thema bestuurdersaansprakelijkheid. De bij dit brancheteam betrokken advocaten treden geregeld op als spreker over dit onderwerp.

Voor wat betreft de fiscale aspecten van de ANBI status werken wij nauw samen met externe specialisten die hiermee ruime ervaring hebben.

Contactpersoon voor dit brancheteam

Het team adviseert onder meer over vraagstukken op alle mogelijke rechtsgebieden en over tal van onderwerpen, zoals statuten, interne (klachten)regelingen en bijbehorende procedures, maar bijvoorbeeld ook over samenwerkingen met andere organisaties, privacyaspecten etc.

Carolien Brederije

Partner / Advocaat

Kom in contact

Benieuwd wat ons
team voor u kan betekenen?

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?