Brancheteam Overheid, Onderwijs & ANBI

Juridische dienstverlening in het publieke domein is een aparte tak van sport. De rechtspositie en arbeidsvoorwaarden van diegenen die werken bij overheids- en onderwijsinstellingen zijn van oudsher anders dan die van werknemers in het bedrijfsleven. Onze advocaten hebben kennis van de cultuur, de arbeidsvoorwaarden en specifieke rechtspositie van werknemers in dienst van overheids- en onderwijsinstellingen. Daarnaast hebben onze advocaten een scherp oog voor de politieke, bestuurlijke en maatschappelijke aspecten die de bijzondere positie van de betrokken instellingen in het publieke domein met zich brengt.

De arbeidsrechtelijke positie van het personeel in het onderwijs en overheid staat aan de vooravond van grote veranderingen. In 2020 wordt de ambtenarenstatus afgeschaft en worden de meeste ambtenaren (ook die in het openbaar onderwijs) ‘gewone’ werknemers. Wij zijn in deze veranderingen volledig thuis en kunnen u – stap voor stap – hierin meenemen en u het ‘nieuwe’ arbeidsrecht eigen maken.

ANBI

Wij zijn er trots op, een aantal (bekende maar ook minder bekende) algemeen nut beogende instelling (ANBI’s) tot onze cliëntenkring te mogen rekenen.

Wij adviseren hen op alle mogelijke rechtsgebieden en over tal van onderwerpen, zoals statuten, interne (klachten)regelingen en bijbehorende procedures, maar bijvoorbeeld ook over samenwerkingen met andere organisaties, privacyaspecten etc.

Ook hebben wij ruime ervaring met het thema bestuurdersaansprakelijkheid. De bij dit brancheteam betrokken advocaten worden ook geregeld als spreker over dit onderwerp gevraagd.

Voor wat betreft de fiscale aspecten van de ANBI status werken wij nauw samen met een aantal externe specialisten, die hiermee ruime ervaring hebben.

Onze publicaties

Ons brancheteam schrijft met enige regelmaat artikelen. Hieronder treft u de meest recente publicaties aan.

Wet normalisering rechtspositie ambtenaren

Ambtenarenstatus wordt afgeschaft: hoe nu verder?

Contactpersonen

Wilt u contact met ons Brancheteam
Overheid, Onderwijs & ANBI?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u:


* verplicht veld