Skip to main content

Brancheteam Productie & (Agri) Industrie

De agri- en foodsector is een zeer dynamische branche

De agri- en foodsector is een zeer dynamische sector waarin vaak grensoverschrijdende belangen een rol spelen. Ondernemers in deze sector worden geconfronteerd met complexe juridische kwesties op het gebied van onroerend goed, financieringsconstructies, (internationaal) contracteren, de inkoop (en verkoop) van energie, bedrijfsstructurering en -opvolging, verzekeringsovereenkomsten, arbeidsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Multidisciplinaire juridische bijstand is daarbij onontbeerlijk.

Valegis advocaten heeft de specialismen in huis om de ondernemer in de agri- en food sector full service bij te staan. Met alleen juridische kennis of algemene branchekennis nemen de advocaten van Valegis echter geen genoegen. Effectieve dienstverlening begint immers met het kennen van de onderneming van de cliënt. Bij Valegis onderkennen wij dat belang en wij komen dus graag regelmatig bij onze cliënten in de agri- en foodsector op de koffie om bij te praten, ook als er geen directe juridische aanleiding voor is. Het schakelt nu eenmaal sneller als de advocaat de taal van de ondernemer verstaat en weet wat er speelt.

De afgelopen jaren hebben de werkzaamheden in deze sector binnen het kantoor een (internationale) vlucht genomen. Zo zijn wij betrokken geweest bij een grote fusie in het Westland en hebben wij bijvoorbeeld voor een grote kweker van tomaten in kaart gebracht hoe de financiering en zekerheden gerealiseerd kunnen worden in internationaal verband. En uiteraard doen we voor veel agri/food bedrijven de dagelijkse juridische zaken.

Contactpersoon voor dit brancheteam

Het team adviseert onder meer over vraagstukken met complexe juridische kwesties op het gebied van onroerend goed, financieringsconstructies, (internationaal) contracteren, de inkoop (en verkoop) van energie, bedrijfsstructurering en -opvolging, verzekeringsovereenkomsten, arbeidsrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Armando Mosele

Senior Associate

Kom in contact

Benieuwd wat ons
team voor u kan betekenen?

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?