Skip to main content

Brancheteam Sport & Leisure

Sport draait om prestaties: van de sporter, het team, de club en/of de bond

Sport draait om prestaties: van de sporter, het team, de club en/of de bond. Juridische aangelegenheden krijgen in de sport vaak te weinig aandacht, simpelweg omdat men zich met dat soort zaken niet bezig wil houden: alle aandacht gaat naar de sport.

Het team van Valegis zorgt ervoor dat u uw aandacht op de sport kunt blijven richten. Wij nemen alle juridische zaken voor u uit handen. Of het nu gaat om spelerscontracten, arbeidsovereenkomsten van andere medewerkers, vragen omtrent governance binnen clubs, rechten van intellectuele eigendom of sponsoring: Valegis heeft de expertise in huis om u te voorzien van praktisch advies.

Door ons internationale netwerk Pangea Net hebben wij bovendien connecties met in sportrecht gespecialiseerde advocaten uit de hele wereld, bijvoorbeeld Zwitserland. Het Zwitserse recht is van groot belang in het internationale sportrecht, omdat de arbitrage veelal plaatsvindt in Zwitserland.

Sport heeft ook een juridische kant

De sportwereld is een dynamische en actieve omgeving; elke prestatie en ontwikkeling levert beweging op. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van de tweede divisie in het voetbal; goed presterende amateurclubs krijgen hiermee de kans om uiteindelijk door te stromen naar het betaald voetbal. Een fantastisch doel, waarbij er ook aandacht moet zijn voor de juridische uitdagingen en risico’s tijdens die ontwikkeling.

Juridische zaken

Hoe staat uw organisatie er juridisch gezien voor?

Wilt u weten hoe u of uw organisatie er juridisch gezien voor staat of bent u van plan een belangrijke zakelijke beslissing te nemen? Sportclubs, (beroeps-)sporters, koepelorganisaties, sponsoren, (amateur)sportverenigingen en andere partijen die actief zijn binnen de sportbranche kunnen bij ons brancheteam Sport terecht voor zaken zoals:

  • Opstellen en redigeren van overeenkomsten (zoals overeenkomsten in het kader van voetbaltransfers en sponsoring- en merchandising overeenkomsten)
  • Arbeidsrechtelijke werkzaamheden ten behoeve van sporters en sportverenigingen
  • Aansprakelijkheid- en verzekeringsaspecten (bijvoorbeeld advisering omtrent bestuurdersaansprakelijkheid en algemene aspecten van aansprakelijkheid bij sportverenigingen)
  • Tuchtzaken (bijstaan van sporters bij de juridische behandeling van overtredingen van reglementen)
  • Advisering omtrent auteurs- en portretrechten
  • Advisering over organisatie en (her)structurering van sportverenigingen

Contactpersoon voor dit brancheteam

Het team adviseert onder meer over vraagstukken op het gebied van spelerscontracten, arbeidsovereenkomsten van andere medewerkers, vragen omtrent governance binnen clubs, rechten van intellectuele eigendom of sponsoring: Valegis heeft de expertise in huis om u te voorzien van praktisch advies.

Tim van der Maas

Partner / Advocaat

Kom in contact

Benieuwd wat ons
team voor u kan betekenen?

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?