Brancheteam Sport & Leisure

Sport draait om prestaties: van de sporter, het team, de club en/of de bond. Juridische aangelegenheden krijgen in de sport vaak te weinig aandacht, simpelweg omdat men zich met dat soort zaken niet bezig wil houden: alle aandacht gaat naar de sport.

Het team van Valegis zorgt ervoor dat u uw aandacht op de sport kunt blijven richten. Wij nemen alle juridische zaken voor u uit handen. Of het nu gaat om spelerscontracten, arbeidsovereenkomsten van andere medewerkers, vragen omtrent governance binnen clubs, rechten van intellectuele eigendom of sponsoring: Valegis heeft de expertise in huis om u te voorzien van praktisch advies.

Binnen Valegis bestaat specialistische kennis van het internationale voetbal: onze advocaat Thijs Kroese is mede-oprichter en editor van DRC Database (www.drcdatabase.com); een databank waarin alle uitspraken van de Dispute Resolution Chamber van wereldvoetbalbond FIFA is samengevat en – waar nodig – voorzien van commentaar. Procedures binnen het voetbal: of die zich nou afspelen bij de reguliere rechter, bij de arbitragecommissie van de KNVB, bij de DRC van FIFA of het Court of Arbitration for sport: zij zijn bij Valegis in uitstekende handen.

Door ons internationale netwerk Pangea Net hebben wij bovendien connecties met in sportrecht gespecialiseerde advocaten uit de hele wereld, bijvoorbeeld Zwitserland. Het Zwitserse recht is van groot belang in het internationale sportrecht, omdat de arbitrage veelal plaatsvindt in Zwitserland.

SPORT HEEFT OOK EEN JURIDISCHE KANT

De sportwereld is een dynamische en actieve omgeving; elke prestatie en ontwikkeling levert beweging op. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van de tweede divisie in het voetbal; goed presterende amateurclubs krijgen hiermee de kans om uiteindelijk door te stromen naar het betaald voetbal. Een fantastisch doel, waarbij er ook aandacht moet zijn voor de juridische uitdagingen en risico’s tijdens die ontwikkeling.

Wilt u weten hoe u of uw organisatie er juridisch gezien voor staat of bent u van plan een belangrijke zakelijke beslissing te nemen? Sportclubs, (beroeps-)sporters, koepelorganisaties, sponsoren, (amateur)sportverenigingen en andere partijen die actief zijn binnen de sportbranche kunnen bij ons brancheteam Sport terecht voor zaken zoals:

  • Opstellen en redigeren van overeenkomsten (zoals overeenkomsten in het kader van voetbaltransfers en sponsoring- en merchandising overeenkomsten)
  • Arbeidsrechtelijke werkzaamheden ten behoeve van sporters en sportverenigingen
  • Aansprakelijkheid- en verzekeringsaspecten (bijvoorbeeld advisering omtrent bestuurdersaansprakelijkheid en algemene aspecten van aansprakelijkheid bij sportverenigingen)
  • Tuchtzaken (bijstaan van sporters bij de juridische behandeling van overtredingen van reglementen)
  • Advisering omtrent auteurs- en portretrechten
  • Advisering over organisatie en (her)structurering van sportverenigingen

Contactpersonen

Wilt u contact met ons Brancheteam
Sport & Leisure?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u:


* verplicht veld