Skip to main content

Het gebeurt steeds vaker: betalen van werknemers in cryptocurrency. Het is een interessante mogelijkheid, maar er zijn wel wat voorwaarden en overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Als je als werkgever overweegt om salaris in crypto aan te bieden, zijn hier een paar belangrijke punten om te onthouden:

  • Instemming van de werknemer

Voordat je een deel van het salaris in cryptocurrency kunt betalen, moet de werknemer hiermee instemmen.

En let op: de werknemer moet minimaal het wettelijke minimumloon in euro’s op zijn/haar bankrekening ontvangen, je kunt dus alleen over het meerdere andere afspraken maken.

  • Duidelijke Waardebepaling

Het is belangrijk om de waarde van de cryptocurrency op het moment van betaling objectief vast te stellen.

  • Belastingen en Sociale Premies

Ook bij betaling in cryptocurrency blijven belastingen en sociale premies van kracht. De volatiliteit van crypto kan dit complex maken, dus zorg ervoor dat je deze aspecten zorgvuldig afhandelt.

  • Bewijs en transparantie

Bewaar altijd gedetailleerde betalingsbewijzen en communiceer duidelijk met werknemers over de betalingsmethode, de waarde van de cryptocurrency en eventuele risico’s die ermee gepaard gaan.

  • Juridisch Advies

Vóór het invoeren van cryptocurrency salarisbetalingen is het verstandig om juridisch advies in te winnen. Wij helpen je graag.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neemt u dan contact op met Natascha Niewold of één van de andere advocaten van het arbeidsrechtteam van Valegis Advocaten.

Valegis Advocaten

Valegis Advocaten, with offices in The Hague and Amsterdam, is the law firm for (international) entrepreneurs and companies; modern legal services, clear, pragmatic, solution-oriented and with integrity.

× Hoe kan ik u helpen?