Skip to main content

Soms wil een organisatie reorganiseren. Bijvoorbeeld omdat dit zorgt voor een efficiëntere bedrijfsvoering of omdat er door achterblijvende opdrachten minder werk is. Dit zijn voorbeelden van bedrijfseconomische en bedrijfsorganisatorische redenen voor ontslag.

Als een werkgever binnen een bepaalde periode de arbeidsovereenkomst van meerdere werknemers wenst te beëindigen, kan sprake zijn van een collectief ontslag. Voor dat geval gelden bijzondere regels. Die zijn neergelegd in de Wet melding collectief ontslag.

In het artikel “Meerdere werknemers tegelijk ontslaan: waar moet u op letten?” dat Dick van Deventer heeft geschreven voor Salaris Rendement, legt hij uit wanneer sprake is van een collectief ontslag en welke regels dan in acht moeten worden genomen.

Hebt u vragen over het beëindigen van een of meer arbeidsovereenkomsten of over een collectief ontslag? Neemt u dan contact op met Dick van Deventer (06-83654926; d.vandeventer@valegis.com) of met een van de andere advocaten uit het arbeidsrechtteam van Valegis Advocaten.

× Hoe kan ik u helpen?