Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Webinar – Fusies & Overnames: de arbeids- en pensioenrechtelijke gevolgen op een rij

01/12/2021 | 12:30 - 14:00

Bij fusies en overnames speelt een groot aantal facetten een rol, onder meer op het gebied van het arbeidsecht en pensioen. Zo komen werknemers vaak in dienst bij een andere werkgever, maar welke werknemers betreft het dan? Kan een overnemende partij een selectie maken? En hoe zit het met hun arbeidsvoorwaarden? Gaan die 1-op-1 over? Of mag de overnemende partij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden van nieuw en huidig personeel harmoniseren? In dat kader is een belangrijk onderwerp die van de pensioenregeling, waarbij soms sprake is van verschillende pensioenregelingen. Belangrijke vragen zijn dan onder andere of sprake is van een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds en of sprake is van een (bestaand) collectief pensioencontract.

Bent u werkgever of HR professional? En loopt u tegen dergelijke vragen aan? In het webinar “Fusies & Overnames: de arbeids- en pensioenrechtelijke gevolgen op een rij” leggen Theo Gommer van &Gommer Pensions Group en Dick van Deventer van Valegis Advocaten op een praktische manier uit waar bij fusies en overnames op moet worden gelet met betrekking tot de arbeidsrechtelijke aspecten en de pensioenregeling.

U kunt zich NU inschrijven voor deelname op

 • 1 december 2021 van 12:30 tot 14:00 uur.

  SCHRIJF IN VOOR DIT WEBINAR!

  Uiterlijk op de dag van het webinar (dus niet direct na inschrijving!) ontvangt u een e-mail met een link naar de webinar pagina. De rest wijst zich dan vanzelf. Deelnemen kan via pc, laptop, tablet of mobiele telefoon. U ontvangt z.s.m. per e-mail de bevestiging van plaatsing.

  Valegis Advocaten houdt u uiteraard ook op andere wijze op de hoogte. Volg ons vooral ook op LinkedIn. Daar delen wij met regelmaat juridisch nieuws dat voor u in de praktijk van belang is.

  We hopen u als deelnemer te mogen begroeten tijdens dit webinar!

  Hartelijke groeten,
  Valegis Advocaten

  Dick van Deventer - Valegis AdvocatenDick van Deventer is ook advocaat bij Valegis Advocaten. Dick is werkzaam in een commerciële, zowel nationaal als internationaal georiënteerde advies- en procespraktijk. Hij adviseert ondernemingen en particulieren uit binnen- en buitenland omtrent alle aspecten van het arbeidsrecht. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Dick gastdocent bij de afdeling Sociaal recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden en schrijft hij regelmatig artikelen voor vakbladen. Tevens is hij actief binnen PangeaNet, het internationale netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren waar Valegis Advocaten bij is aangesloten.

  Theo Gommer koppelt kennis aan ervaring in pensioenland. Theo adviseert zowel professionals als werkgevers, werknemers en ondernemingsraden en wanneer dat nodig is treedt hij op als pensioenadvocaat.  Daarnaast is Theo partner bij Gommer & Partners Pensioen Advocaten en mede-initiatiefnemer van de Visitatie Commissie Pensioenfondsen B.V. Ook was hij bijna 10 jaar voorzitter van de Nederlandse Orde van PensioenDeskundigen (voorloper huidige Pensioenorde). Theo is een veelgevraagd inleider/docent bij lezingen, cursussen en opleidingen en hij publiceert artikelen in dag- en vakbladen, o.a. voor de Telegraaf en op ONL.nl. Tot slot is hij hoofdredacteur van het vakblad Onderneming+Pensioen.

  Gegevens

  Datum:
  01/12/2021
  Tijd:
  12:30 - 14:00
  Evenement Categorieën:
  ,

  Organisatoren

  Dick van Deventer
  Theo Gommer

  Locatie

  Online