Skip to main content

Advies over te voeren personeelsbeleid

Een goed personeelsbeleid is belangrijk

Als ondernemer bent u bezig om de doelen van uw onderneming te behalen. U wist vast al dat een goed personeelsbeleid hieraan bij kan dragen. Vanuit arbeidsrechtelijk perspectief helpt Valegis Advocaten om uw HR-beleid op orde te brengen.

Waar bestaat een arbeidsrecht “proof” personeelsbeleid uit?

  • Het begint met een goede arbeidsovereenkomst, bijbehorende functieprofielen en een personeelshandboek of arbeidsvoorwaardenreglement. Hiermee schept u duidelijkheid wat er van de werknemer wordt verwacht.
  • De juiste CAO wordt toegepast. Valegis Advocaten onderzoekt graag tot welke werkingssfeer uw onderneming behoort. Is er geen CAO van toepassing, kan voor u ook een marktconform loongebouw worden opgezet.
  • Het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken met bijbehorende formulieren. Een verbetertraject bij disfunctioneren of scholing kunnen ook in dit kader besproken worden.
  • Zorgen voor een veilige werkplek door een goed arbobeleid te voeren. Dit draagt bij aan het voorkomen van ziekteverzuim en personeelsverloop.
  • Het betrekken van de ondernemingsraad, personeelsvertegenwoordiging of -vergadering bij het personeelsbeleid.

Over deze afzonderlijke onderwerpen kunt u op onze website meer informatie vinden.

U kunt terecht bij Valegis Advocaten voor advies over een goed personeelsbeleid. Onze arbeidsrechtspecialisten treden in dat kader ook vaak op als vraagbaak voor de HR-manager.

Onze ervaren advocaten denken graag met u mee.

Wij staan voor u klaar!

Kom direct in contact

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?