Skip to main content

Franchise

Toonaangevend in franchise

In alle opzichten is ons ondernemingsrecht team thuis in franchise. Wij werken voor franchiseorganisaties uit binnen- en buitenland. Daaronder bevinden zich toonaangevende internationale marktleiders maar ook kleinere Nederlandse initiatieven. Wij mogen verschillende bekende horecaformules tot onze cliënten rekenen, maar wij zijn ook thuis in bijvoorbeeld de retail, zorg en dienstverlening. Al deze partijen begeleiden wij op alle juridische terreinen.”

Wij begeleiden bijvoorbeeld groeiende ketens op huurrechtelijk gebied, maar ook bij hun internationale expansie. Alle contracten, dus van geheimhoudingsovereenkomsten tot (master)franchiseovereenkomsten -ook te gebruiken in vele andere landen- worden door ons gemaakt. De Nederlandse franchisewetgeving wordt waarschijnlijk aangepast en natuurlijk zijn wij daarop voorbereid.

Wij ontzorgen formules. We werken samen met andere specialisten, bijvoorbeeld fiscalisten, VPO-onderzoekers enz. Daardoor kunnen wij een totaalpakket bieden voor eigenlijk elke franchisenemer en gever. Veel van ons werk in franchise is gerelateerd aan contracten. Dat gaat veel verder dan alleen de standaard franchiseovereenkomst.

Wij zijn specialist in franchiserecht

Procedures over zorgplicht en andere geschillen tussen franchisegever en –nemer behoren tot ons standaardwerk, al weten we vaak te voorkomen dat partijen naar de rechter moeten. Uiteraard adviseren we onze franchise cliënten ook op het gebied van arbeidsrecht.

Tot onze standaard dienstverlening behoort onder meer:

Team franchiserecht

Tim van der Maas

Partner / Advocaat

Hallo, ik ben Tim van der Maas, franchise advocaat bij Valegis Advocaten. 

Ik sta u graag bij, kom direct in contact

Tim van der Maas - Valegis Advocaten

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?