Contracten en algemene voorwaarden

Uiteenlopende franchisecontracten

In het kader van franchise krijgt men te maken met uiteenlopende soorten contracten, om te beginnen natuurlijk met de (master)franchiseovereenkomst. Het franchiseteam van Valegis Advocaten is doorgewinterd in het opstellen van en adviseren over (master)franchiseovereenkomsten, zowel nationaal als internationaal. Maar daar houdt het uiteraard niet op.

In de onderhandelingsfase over een nieuwe franchiseovereenkomst wordt er vaak eerst een geheimhoudingsovereenkomst (NDA) of een intentieovereenkomst (LoI/MoU) gesloten. Mogelijk verhuurt de franchisegever tevens bedrijfsruimte aan een franchisenemer en is er dus een huurovereenkomst nodig, of de franchisegever verleent bepaalde diensten aan franchisenemers en is er daarom behoefte aan een service level agreement (SLA).

Ook inkoopcontracten, algemene voorwaarden, joint ventureovereenkomsten, ontwikkelovereenkomsten en licentieovereenkomsten komen regelmatig voorbij. De verwachting is dat vestigingsplaatsonderzoeken steeds belangrijker zullen worden.

Iedere situatie vraagt om een ander contract. Een simpele template die ooit eens door een advocaat of jurist is opgesteld is daarom vaak niet toereikend, omdat die geen rekening houdt met de werkelijke verhouding tussen partijen en de bijzonderheden die in een concreet geval kunnen spelen. Het franchiseteam van Valegis Advocaten heeft ruime ervaring in het draften van allerlei soorten contracten en maakt iedere overeenkomst precies op maat.

Recente franchiserecht publicaties

Bekijk alle publicaties

Onze ervaren advocaten denken graag met u mee.

Wij staan voor u klaar!

Kom direct in contact

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Kom direct in contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

T +31 (0)70 319 60 40
E info@valegis.com

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

T +31 (0)20 723 36 33
E info@valegis.com