Skip to main content

Franchiseraden en inspraakorganen

Franchisenemers en -gevers hebben behoefte aan overleg, inspraak en gezamenlijke planning

Franchisenemers en -gevers hebben behoefte aan overleg, inspraak en gezamenlijke planning. Bij kleine ketens met een beperkte geografische spreiding kan dat door één op één overleg. Echter, de meeste ketens hebben behoefte om deze zaken te structureren. Dit is in het belang van alle betrokken partijen.

Vaak raden wij een vereniging met rechtsbevoegdheid aan als vorm voor een franchiseraad. Daarbij worden de leden gebonden aan de besluitvorming van hun bestuur en dat bestuur bestaat (deels) uit hun collega franchisenemers. Een dergelijke vereniging wordt met behulp van de notarissen waar wij mee samenwerken opgericht bij notariële akte. Dat luistert nauw en vereist een goede voorbereiding en een zorgvuldige communicatie.

Franchise en inspraak kan gevoelig liggen met name omdat franchisegevers vaak een lange(re) termijn visie hebben ten opzichte van franchisenemers. Wij kennen de gevoeligheden en hebben veel oplossingen bedacht om partijen tot een compromis te kunnen laten komen. Regelmatig worden wij bij het proces betrokken om uitleg te geven over de regeling en de achterliggende gedachten en geven wij presentaties aan de franchisenemers.

Recente franchiserecht publicaties

Bekijk alle publicaties

Onze ervaren advocaten denken graag met u mee.

Wij staan voor u klaar!

Kom direct in contact

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?