(re)Franchising trajecten en (re)modeling verplichtingen

Franchiseketens moeten zich constant bewijzen en verbeteren

Franchiseketens moeten zich constant bewijzen en verbeteren. Soms gebeurt dat door zogenaamde refranchising waarbij de keten de eigen zaken overdraagt aan franchisenemers die voor eigen rekening en risico de vestiging gaan exploiteren. Het omgekeerde (de-refranchising) zien we ook maar minder. Daarbij worden zaken teruggekocht door de franchisegever van de franchisenemers. Dat laatste gebeurt wel eens met zaken op voor de formule zeer essentiële locaties.

Franchisegevers en -nemers hebben hierbij niet altijd parallel-lopende belangen. Remodeling, dus het omgooien van de vestiging qua o.a. interieur en mogelijk ook indeling, leidt vaak tot een omzetstijging.

Maar de investering is fors en de franchisenemer wil dat dat nog voldoende tijd heeft om die terug te verdienen. Dus het verband tussen de remodeling en de resterende duur van de franchiseovereenkomst is van belang.

Veel ketens komen oorspronkelijk uit de USA. De master licentieovereenkomsten die worden voorgeschreven door dergelijke ketens behoren tot de langste/dikste contracten die wij zijn tegengekomen. Taaie kost voor ondernemers waarmee wij u graag helpen.

Recente franchiserecht publicaties

Bekijk alle publicaties

Onze ervaren advocaten denken graag met u mee.

Wij staan voor u klaar!

Kom direct in contact

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Kom direct in contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

T +31 (0)70 319 60 40
E info@valegis.com

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

T +31 (0)20 723 36 33
E info@valegis.com