Skip to main content

Internationalisering van franchiseformules

Nederlandse franchiseformules

Nederlandse franchise formules willen graag over de landsgrenzen heen groeien. Buiten franchise in Nederland zijn België en Duitsland voor de hand liggende opties. Het franchise team van Valegis heeft veel van deze trajecten begeleid. De franchise structuur met eigen vestigingen of een master franchisenemer opzetten in een vroegtijdig stadium is daarbij van belang.

Belangrijk is dat de franchise keten (franchisegever) die internationaal wil gaan zich realiseert dat er in andere landen andere regels kunnen gelden die niet zomaar opzij gezet kunnen worden met een rechtskeuze voor Nederlands recht. België, maar ook Zweden bijvoorbeeld hebben al dwingend recht voor franchiseovereenkomsten waar rekening mee moet worden gehouden. Wij kunnen u uitstekend adviseren om zo uw kansen met het internationaliseren van uw franchise formule te vergroten.

Uiteraard beschikken wij over een uitstekend netwerk om daarbij te assisteren.

Buitenlandse franchiseformules

Wij begeleiden ook buitenlandse franchiseformules die in Nederland beginnen. Ook dat is een voorbeeld van internationalisering. Door onze grote internationale ervaring kunnen we vaak voorspellen op welke vlakken de buitenlandse franchise ketens assistentie nodig heeft. Voorafgaande toestemming nodig hebben om iemand te ontslaan bijvoorbeeld is heel bijzonder voor buitenlandse bedrijven.

Recente franchiserecht publicaties

Bekijk alle publicaties

Onze ervaren advocaten denken graag met u mee.

Wij staan voor u klaar!

Kom direct in contact

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?