Skip to main content

Master franchiseovereenkomst

De master franchiseovereenkomst zien we regelmatig in internationaal verband

De master franchiseovereenkomst zien we regelmatig in internationaal verband. De vaak buitenlandse formule wil Europa in en verstrekt per land (of soms per deel van een land) een zogenaamde masterlicentie aan een lokale partij. Die verkrijgt het recht (en de plicht) om eigen vestigingen te gaan openen en/of franchisenemers aan te stellen.

De master franchiseovereenkomsten zijn lijvige contracten, ook als deze namens een Nederlandse keten worden opgezet in het kader van internationalisering van formules. In deze overeenkomst wordt een groot aantal afspraken gebundeld.

De eigen vestigingen maar ook de groei met nieuwe franchisenemers en de vestigingen die door franchisenemers moeten worden geëxploiteerd komen aan bod. Vaak zijn vestigingsplaatsonderzoeken en kengetallen uit andere landen bijlagen bij de master franchiseovereenkomst. Trainingsprogramma’s en regelmatige bezoeken aan andere vestigingen zijn onderdeel van het verplichte programma. Er wordt dus fors geïnvesteerd aan de start waarmee ook duidelijk wordt hoe belangrijk de onderliggende overeenkomsten zijn.

Recente franchiserecht publicaties

Bekijk alle publicaties

Onze ervaren advocaten denken graag met u mee.

Wij staan voor u klaar!

Kom direct in contact

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?