Skip to main content

Service Level Agreements (SLA)

De SLA is een algemeen contract

De SLA is een algemeen contract waarin wordt vastgelegd welke services voor welke prijs worden verleend. Afhankelijk van de branche waarin partijen actief zijn, varieert ook de inhoud van de SLA. Het recht op ondersteuning kent natuurlijk ook een tegenkracht in de vorm van de verplichting om bepaalde services ook de implementeren.

De SLA zien we terug in de ICT branche maar tegenwoordig kennen veel meer sectoren SLA’s. Producten worden verkocht met daaraan gekoppeld bepaalde diensten. De omvang daarvan moet nog worden bepaald net zoals de prijs. Al met al zorgt dat er voor dat een SLA doorgaans een maatwerkcontract is met wel steeds terugkerende elementen.

Aan de SLA zitten vaak algemene voorwaarden gekoppeld die ook juridische aandacht behoeven. Mocht een deel van de diensten via een app of internet-based worden afgenomen dan houden wij ook in de gaten of de regels die daarvoor gelden worden nagekomen. En natuurlijk hebben wij ook voor de beperkingen van aansprakelijkheid die onderdeel uitmaken van dit soort contracten.

Recente franchiserecht publicaties

Bekijk alle publicaties

Onze ervaren advocaten denken graag met u mee.

Wij staan voor u klaar!

Kom direct in contact

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?