Due diligence (DD) onderzoek

Boekenonderzoek ofwel due diligence (dd)

Als koper wil je weten wat je koopt, ook als het om een bedrijf/aandelen gaat. Als verkoper ben je verplicht om de koper te informeren, ook bij fusies en overnames. Partijen willen zeker stellen wie welke risico’s draagt. Dus zal de koper via een onderzoek te weten moeten komen waar die risico’s in gelegen zijn. Dat onderzoek wordt een Due Diligence onderzoek genoemd.

Een DD onderzoek kent meestal fiscale/financiële, operationele en juridische aspecten. Wij kunnen die coördineren met onze diverse partners. Dat geldt ook voor grensoverschrijdende overnames waarbij bijvoorbeeld dochterondernemingen in andere landen zijn gevestigd. Voorkomen van dubbel werk door goede samenwerking is daarbij belangrijk.

Vaak gaan deze onderzoeken via digitale datarooms. De informatie in die dataroom wordt door verkoper ter beschikking gesteld. Belangrijk is om vroegtijdig te regelen welke invloed de uitkomsten op de overname of fusie kunnen hebben. Kan de deal nog worden afgeblazen of wordt de koopsom nog aangepast?

De uitkomsten van het DD onderzoek worden verdisconteerd in de SPA of de APA en de daarbij behorende garanties waarin de conformiteit wordt vastgelegd.

Onze ervaren advocaten denken graag met u mee.

Wij staan voor u klaar!

Kom direct in contact

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Kom direct in contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

T +31 (0)70 319 60 40
E info@valegis.com

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

T +31 (0)20 723 36 33
E info@valegis.com