Skip to main content

Intellectuele Eigendom & ICT

Gespecialiseerd in intellectuele-eigendomsrechten & ICT recht

Intellectuele eigendom vormt een belangrijke asset van vrijwel iedere onderneming. Of het nu gaat om de merken en formules waarmee een onderneming haar activiteiten onderscheidt, de totstandkoming van nieuwe producten of software of de schepping van literatuur of kunst. Voorbeelden hiervan zijn merken, handelsnamen, auteursrechten, modellen, octrooien en kwekersrecht. Voor bijvoorbeeld kunstenaars of producenten zijn naburige rechten die betrekking hebben op de door hen tot stand gebrachte uitvoeringen van belang. Ook hebben wij ervaring met de overdracht van websites.

Merken spelen voor eigenlijk iedere onderneming of instelling een rol en vormen deel van de goodwill. Wij zijn vaak betrokken bij licentiestructuren maar ook merkinbreuken waar bijvoorbeeld in kort geding tegen moet worden opgetreden zijn onderdeel van onze praktijk. Wij staan met veel plezier uitvinders en start-ups bij, ook als de budgetten voor de bescherming van IE-rechten nog beperkt is.

Onze specialisten hebben ervaring op het gebied van intellectuele eigendom en ICT en weten waar belangrijke meerwaarde kan worden bereikt in elke fase van de levenscyclus van de producten en diensten van een onderneming. Van de bescherming van concepten en creaties tot de exploitatie en handhaving van intellectuele-eigendomsrechten. Dankzij ons internationale Pangea netwerk kunnen wij ook in IE-zaken internationaal opereren.

Team Intellectuele Eigendom & ICT

Julia Mascini

Advocaat

Hallo, ik ben Julia Mascini, intellectuele eigendom & ICT lawyer bij Valegis Advocaten. 

Ik sta u graag bij, kom direct in contact

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?