Skip to main content

Vastgoedrecht

Toonaangevend in vastgoedrecht

Het vastgoedteam adviseert iedereen die in aanraking komt met onroerend goed. Van ondernemers die een stuk grond willen kopen om daarop een bedrijfsruimte te bouwen, tot bedrijven en instellingen die een pand willen (ver)huren. Daar komt veel bij kijken. Welke vergunningen zijn nodig? Worden uw rechten goed beschermd in een schriftelijke overeenkomst?  Wat is de meeste gunstige huurtermijn om af te sluiten en welke mogelijkheden bouw ik in om toch flexibel te zijn? De vastgoed advocaten van Valegis adviseren en procederen over al deze aspecten van het vastgoedrecht, zodat de ondernemer zich kan richten op wat voor hem écht belangrijk is: ondernemen.

Particulieren en VvE’s

Ook particulieren hebben met vastgoed te maken, bijvoorbeeld omdat zij als koper van een woning ontdekken dat sprake is van houtzwam in de vloer of juist omdat zij als verkoper aansprakelijk worden gesteld. Of wanneer ze als eigenaar van een appartement een dakterras willen bouwen en worden geconfronteerd met een VvE die daar geen toestemming voor geeft. Niet alleen ondernemers, ook particulieren en VvE’s  voorzien wij van praktisch advies over het vastgoedrecht.

Wij zijn specialist in vastgoedrecht

Naast adviseren en procederen over het vastgoed houden de advocaten zich ook bezig met het geven van cursussen over deze onderwerpen aan onder andere gemeenten, woningcorporaties, zorginstellingen etc.

De advocaten zijn actief bezig met hun rechtsgebied en publiceren regelmatig in vaktijdschriften over belangwekkende onderwerpen en schuwen daarbij niet om een kritische houding aan te nemen ten opzichte van wet- en regelgeving.

De activiteiten van ons vastgoed team zijn onder te verdelen in de volgende onderwerpen:

Het vastgoedteam adviseert en procedeert voor woningcorporaties

Het vastgoedteam adviseert en procedeert voor woningcorporaties in uiteenlopende zaken zoals grootschalige onderhouds-en renovatieprojecten, overeenkomsten met een woon-zorgcombinatie, woonfraude zaken, opstellen van huurovereenkomsten, algemene huurvoorwaarden, etc.

Ons team is zo ingeburgerd in de corporatiewereld dat wij regelmatig worden gevraagd om ook op beleidsniveau te adviseren. Vanwege de jarenlange ervaring met het werken voor woningcorporaties  worden onze advocaten regelmatig gevraagd om als advocaat op interim-basis werkzaam te zijn voor een corporatie.

Het adviseren van zorginstellingen is een aparte tak van sport

Het adviseren van zorginstellingen is een aparte tak van sport, waarbij veel aspecten van het vastgoedrecht een rol spelen.

Aankoop en verkoop van grond en gebouwen, vestigen van zakelijke rechten, het opstellen van woon-zorgovereenkomsten, advisering bij samenwerkingsovereenkomsten, advisering bij de ontwikkeling van (woon-)zorgcomplexen en begeleiding bij het volgen van gemeentelijke regelgeving zijn taken die veel zorginstellingen aan ons toevertrouwen.

Ook franchiseorganisaties hebben te maken met vastgoedrecht

Ook franchiseorganisaties hebben te maken met vastgoedrecht.

Regelmatig adviseren en begeleiden onze advocaten bij de aankoop van grond of gebouwen, bij het aanvragen van (omgevings- en exploitatie)vergunningen, bij het opstellen van franchise- en huurovereenkomsten en bij het koppelen van deze twee overeenkomsten.

Team vastgoedrecht

Armando Mosele

Partner

Deborah van Zanten

Advocaat

Thijs Kroese

Of Counsel

Roy Rouwen

Advocaat (ad interim)

Mitchell van den Barselaar

Advocaat

Hallo, ik ben Armando Mosele, vastgoedrecht advocaat bij Valegis Advocaten. 

Ik sta u graag bij, kom direct in contact

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

× Hoe kan ik u helpen?