Skip to main content

De decembermaand betekent voor veel ondernemers een omzetpiek. Wat als die omzetten niet gerealiseerd kunnen worden door leveringsproblemen?

Een groothandel in chocolade en suikerwerk plaatste een bestelling hulstblaadjes, kerstkransen en kerstpralines bij een producent van chocolade en chocoladeproducten. Er werd een grote hoeveelheid chocolade gekocht die de producent vervolgens kon verwerken tot de bestelde chocoladeproducten.

De gekochte producten werden niet (op tijd) aan de groothandel geleverd, waardoor de groothandel de chocoladeproducten niet voor de kerstperiode in de winkels kon krijgen. Bovendien had de producent niet volgens het first in first out principe gewerkt, waardoor de houdbaarheidsdatum van de ingekochte chocolade was verlopen.

De groothandel had hierop de overeenkomst ontbonden. De groothandel vorderde vergoeding van schade, welke schade onder meer bestond uit de duurdere inkoop van chocolade bij andere leveranciers en de waarde van de chocolade die wegens het verlopen van de houdbaarheidsdatum verloren was gedaan.

De rechtbank Amsterdam heeft in de uitspraak van 8 april 2022 een groot deel van de gevorderde schade toegewezen (ECLI:NL:RBAMS:2020:2236).

Als er duidelijke afspraken zijn gemaakt, kan schade die het gevolg is van het uitblijven van, of van of een late levering, op de leverancier worden verhaald. Neemt u bij vragen over (het voorkomen van) leveringsproblemen gerust vrijblijvend contact op met Angela Schwegler-Veldstra (a.schwegler@valegis.com).

Angela Schwegler-Veldstra

Angela studeerde cum laude af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is sinds 2016 advocaat. Zij heeft zich bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam gespecialiseerd binnen het ondernemingsrecht in brede zin.

× Hoe kan ik u helpen?