Myrthe Steenhuis

Counsel

Myrthe S.J. Steenhuis is advocaat sinds 1998. Zij is gespecialiseerd in het franchiserecht en het arbeidsrecht.

Myrthe heeft zich in het bijzonder toegelegd op het adviseren, procederen en onderhandelen over alle issues die onlosmakelijk met franchise verbonden zijn, zoals: prognoseproblematiek, concurrentiebedingen, mededingingsrechtelijke vraagstukken en uiteraard de gevolgen van de Wet Franchise voor franchiseorganisaties. Myrthe maakt sinds 2016 onderdeel uit van de Commissie Wetgeving & Zelfregulering van de NFV.  Daarnaast is Myrthe lid van de Vereniging DFA  (de Vereniging voor Distributie-, Franchise- en Agentuurrecht).

Arbeidsrecht is de andere specialisatie van Myrthe. In 2006 heeft zij de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA)  aan de Universiteit van Rotterdam & het Hugo Sinzheimer Instituut afgerond. Al vele jaren adviseert en procedeert zij ten behoeve van haar cliënten over diverse arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Ondanks de verscheidenheid van de rechtsgebieden zijn er ook veel raakvlakken; een (rechts) verhouding die per definitie niet gelijk is. Bovenal is Myrthe een sparringpartner voor haar cliënten; pragmatisch, duidelijk en oplossingsgericht.

Myrthe geeft graag en met grote regelmaat seminars en workshops. Myrthe is  lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Myrthe is sinds oktober 2020 verbonden aan Valegis Advocaten.

Expertises

  • Arbeidsrecht
  • Franchise
Dick van Deventer
Dominique & Angela - Valegis

Maak kennis met ons team van specialisten

Door de diversiteit in onze profielen en achtergronden kunnen wij ondersteuning bieden op elk rechtsgebied waar u behoefte aan heeft.