Daniël de VriesSenior Associate

Daniël de Vries

Valegis portret 2016-3110 web

Daniël de Vries (1972) is sinds 1999 advocaat. Sinds januari 2015 is hij verbonden aan Valegis advocaten. Daarvoor heeft hij 15 jaar gewerkt bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam.

Daniël adviseert en procedeert voornamelijk in vastgoed- en huurzaken. Op deze gebieden staat hij onder andere woningcorporaties, bouwondernemingen en beleggers bij. Daarnaast is hij ook thuis in het arbeidsrecht.

In 2009 heeft hij de specialisatie opleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) voltooid. Hij is lid van de VHA. Sinds juli 2015 is Daniël lid van de Geschillencommissie Vestia. Daniël is verder redactielid van het tijdschrift HIP (Huurrecht In de Praktijk) van SDU en hij treedt regelmatig op als docent. Ook verzorgt hij op maat gemaakte incompany trainingen. Daarnaast publiceert hij regelmatig op het gebied van het huurrecht en is hij een van de auteurs van het boek ‘Burenoverlast, remedies tegen de overlastgevende huurder’.

Daniël heeft in 2003 de PALA (Post Academische Leergang Arbeidsrecht) afgerond en is lid van de VAAN. In 2010 is zijn artikel ‘de noodzaak van dossieropbouw bij disfunctioneren’ gepubliceerd in het Tijdschrift Arbeidsrecht. Hij is lid van de klachtencommissie van de Zorggroep Almere.

Rechtsgebieden

  • Huurrecht & Vastgoed
  • Ondernemingsrecht
  • Arbeidsrecht

Contact

T: + 31 (0)6 12 11 63 66
E: d.devries@valegis.com

Onze teamleden