Daniël de VriesSenior Associate

Daniël de Vries

Valegis portret 2016-3110 web

Daniël de Vries is sinds 1999 advocaat. Sinds januari 2015 is hij verbonden aan Valegis advocaten. Daarvoor heeft hij 15 jaar gewerkt bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam.

Daniël adviseert en procedeert in huur- en vastgoedzaken. Op deze gebieden staat hij onder andere woningcorporaties, franchise organisaties, zorginstellingen en VVE’s bij.

In 2009 heeft hij de specialisatie opleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) voltooid. Hij is lid van de VHA. Daniël is verder redactielid van het tijdschrift HIP (Huurrecht In de Praktijk) van SDU en hij treedt regelmatig op als docent (onder andere voor Habitask). Als docent geeft hij training aan woningcorporaties en gemeenten op diverse vastgoed- en huur gerelateerde onderwerpen. Ook verzorgt hij op maat gemaakte incompany trainingen. Daarnaast publiceert hij regelmatig op het gebied van het huurrecht en is hij een van de auteurs van het boek ‘Burenoverlast, remedies tegen de overlastgevende huurder’.

Sinds juli 2015 is Daniël lid van de Geschillencommissie Vestia. Hij is (thans plaatsvervangend) lid van de klachtencommissie van de Zorggroep Almere.

Rechtsgebieden

  • Huurrecht & Vastgoed
  • Ondernemingsrecht

Contact

T: + 31 (0)6 12 11 63 66
E: d.devries@valegis.com

Onze teamleden