Franchise Advocaten

Toonaangevend in Franchise

In alle opzichten is ons ondernemingsrecht team thuis in franchise. Wij werken doorgaans voor franchisegevers uit binnen- en buitenland. Daaronder bevinden zich toonaangevende internationale marktleiders maar ook kleinere Nederlandse initiatieven. Al deze partijen begeleiden wij op alle juridische terreinen.

Franchise Onderneming

Zo begeleiden wij bijvoorbeeld groeiende ketens op huurrechtelijk gebied, maar ook bij hun internationale expansie. Alle contracten, dus van geheimhoudingsovereenkomsten tot (master)franchiseovereenkomsten -ook te gebruiken in vele andere landen- worden door ons gemaakt. Daarbij zorgen wij voor een optimale fiscale structuur (wij werken samen met gespecialiseerde ervaren fiscalisten) en vergeten niet dat de communicatie bij de groei vaak onder druk komt te staan.

Procedures Franchisegever en Franchisenemer

Procedures over zorgplicht en andere geschillen tussen franchisegever en –nemer behoren tot ons standaard werk, al weten we vaak te voorkomen dat partijen naar de rechter moeten. Uiteraard adviseren we onze franchise cliënten ook op het gebied van arbeidsrecht.

Franchisecontracten

Veel van ons werk in franchise is gerelateerd aan contracten. Dat gaat veel verder dan alleen de standaard franchiseovereenkomst.

Ons franchiserechtteam