Franchise Advocaten

Toonaangevend in Franchise

In alle opzichten is ons ondernemingsrecht team thuis in franchise. Valegis, Franchise advocaten, werken doorgaans voor franchisegevers uit binnen- en buitenland. Daaronder bevinden zich toonaangevende internationale marktleiders maar ook kleinere Nederlandse franchisegevers en franchisenemers. Deze franchise partijen begeleiden wij op alle juridische terreinen. Zo bekijken wij samen met u alle franchise opportunities in franchise Nederland en daarbuiten die voor u interessant kunnen zijn.

Franchise Onderneming

Heeft u een franchise onderneming en bent u franchisee en/of franchisor, dan kunt bij ons terecht voor gedegen franchise advies. Dit kan uiteenlopen van franchise overname advies tot franchiseovereenkomst. Hierboven vindt u een overzicht van onze diensten op het gebied van franchise. Wilt u een franchise overnemen of heeft u een franchise ter overname? Dan heeft u een ervaren franchise advocaat nodig die u kan adviseren met het oog op uw belangen. Wij staan voor u klaar en kunnen u als ondernemer effectief bijstaan op ieder juridisch vlak. Ook staan wij entrepeneurs bij met het opzetten van een franchise en/of franchise formule.

Zo begeleiden wij bijvoorbeeld groeiende franchise ketens op huurrechtelijk gebied, maar ook bij hun internationale expansie. Uiteraard beschikken wij over een uitstekend netwerk om u te assisteren met de internationalisering van uw franchise formule. Alle contracten, dus van geheimhoudingsovereenkomsten tot (master)franchiseovereenkomsten -ook te gebruiken in vele andere landen- worden door ons gemaakt. Daarbij zorgen wij voor een optimale fiscale structuur (wij werken samen met gespecialiseerde ervaren fiscalisten) en vergeten niet dat de communicatie bij de groei vaak onder druk komt te staan.

Procedures Franchisegever en Franchisenemer

Procedures over zorgplicht en andere geschillen tussen franchisegever en –nemer behoren tot ons standaard werk, al weten we vaak te voorkomen dat partijen naar de rechter moeten. Uiteraard adviseren we onze franchise cliënten ook op het gebied van arbeidsrecht.

Franchisecontracten

Veel van ons werk in franchise is gerelateerd aan contracten. Dat gaat veel verder dan alleen de standaard franchiseovereenkomst.

Ons franchiserechtteam