Franchisecontracten

Uiteenlopende franchisecontracten

In het kader van franchise krijgt men te maken met uiteenlopende soorten contracten, om te beginnen natuurlijk met de (master)franchiseovereenkomst. Het franchise advocaten team van Valegis Advocaten is doorgewinterd in het opstellen van en adviseren over (master)franchiseovereenkomsten, zowel nationaal als internationaal. Maar daar houdt het uiteraard niet op.

In de onderhandelingsfase over een nieuwe franchiseovereenkomst wordt er vaak eerst een geheimhoudingsovereenkomst (NDA) of een intentieovereenkomst (LoI/MoU) gesloten. Mogelijk verhuurt de franchisegever tevens bedrijfsruimte aan een franchisenemer en is er dus een huurovereenkomst nodig, of de franchisegever verleent bepaalde diensten aan franchisenemers en er is daarom behoefte aan een service level agreement (SLA).

Ook inkoopcontracten, algemene voorwaarden, joint ventureovereenkomsten, ontwikkelovereenkomsten en licentieovereenkomsten komen regelmatig voorbij.

Iedere situatie vraagt om een ander contract. Een simpele template die ooit eens door een advocaat of jurist is opgesteld is daarom vaak niet toereikend, omdat die geen rekening houdt met de werkelijke verhouding tussen partijen en de bijzonderheden die in een concreet geval kunnen spelen. Ons team met franchise advocaten heeft ruime ervaring in het draften van allerlei soorten contracten en maakt iedere overeenkomst precies op maat.

Vragen over franchisecontracten?

Wij hebben ruime ervaring met het bovenstaande: ons team met franchise advocaten is u graag van dienst.