Internationalisering van franchise formules

Nederlandse franchise formules

Nederlandse franchise formules willen graag over de landsgrenzen heen groeien. Buiten franchise Nederland zijn België en Duitsland voor de hand liggende opties. Valegis, franchise advocaten, heeft veel van deze trajecten begeleid. De franchise structuur met eigen vestigingen of een master franchisenemer opzetten in een vroegtijdig stadium is daarbij van belang.

Belangrijk is dat de franchise keten (franchisegever) die internationaal wil gaan zich realiseert dat er in andere landen andere regels kunnen gelden die niet zomaar opzij gezet kunnen worden met een rechtskeuze voor Nederlands recht. België, maar ook Zweden bijvoorbeeld hebben al dwingend recht voor franchiseovereenkomsten waar rekening mee moet worden gehouden. Wij kunnen u uitstekend adviseren om zo uw kansen met het internationaliseren van uw franchise formule te vergroten.

Uiteraard beschikken wij over een uitstekend netwerk om daarbij te assisteren.

Buitenlandse franchise formules

Wij begeleiden ook buitenlandse franchise formules die in Nederland beginnen. Ook dat is een voorbeeld van internationalisering. Door onze grote internationale ervaring kunnen we vaak voorspellen op welke vlakken de buitenlandse franchise ketens assistentie nodig heeft. Voorafgaande toestemming nodig hebben om iemand te ontslaan bijvoorbeeld is heel bijzonder voor buitenlandse bedrijven.

Vragen over internationalisering van franchise formules?

Wij hebben ruime ervaring met het bovenstaande: ons team met franchise advocaten is u graag van dienst.