Master franchiseovereenkomst

De master franchiseovereenkomst zien we regelmatig in internationaal verband. De vaak buitenlandse franchise formule wil Europa in en verstrekt per land (of soms per deel van een land) een zogenaamde masterlicentie aan een lokale partij. Die verkrijgt het recht (en de plicht) om eigen vestigingen te gaan openen en/of franchisenemers aan te stellen.

Master franchiseovereenkomsten

De master franchiseovereenkomsten zijn lijvige contracten, ook als deze namens een Nederlandse franchise keten worden opgezet in het kader van internationalisering van franchise formules. In deze overeenkomst wordt een groot aantal afspraken gebundeld.

De eigen vestigingen maar ook de groei met nieuwe franchisenemers en de vestigingen die door franchisenemers moeten worden geëxploiteerd komen aan bod. Vaak zijn vestigingsplaatsonderzoeken en kengetallen uit andere landen bijlagen bij de master franchiseovereenkomst. Trainingsprogramma’s en regelmatige bezoeken aan andere vestigingen zijn onderdeel van het verplichte programma. Er wordt dus fors geïnvesteerd aan de start waarmee ook duidelijk wordt hoe belangrijk de onderliggende overeenkomsten zijn.

Vragen over de master franchiseovereenkomst?

Wij hebben ruime ervaring met het bovenstaande: ons team met franchise advocaten is u graag van dienst.