Refranchising trajecten en remodeling verplichtingen

Franchiseketens moeten zich constant bewijzen en verbeteren. Soms gebeurt dat door zogenaamde refranchising waarbij de ketens de eigen zaken overdraagt aan franchisenemers die voor eigen rekening en risico de vestiging gaat exploiteren. Het omgekeerde (de-refranchising) zien we ook maar minder. Daarbij worden zaken teruggekocht door de franchisegever van de franchisenemers. Dat laatste gebeurt wel eens met zaken op voor de formule zeer essentiële locaties.

Franchisegevers en -nemers hebben hierbij niet altijd parallel-lopende belangen. Remodeling, dus het omgooien van de vestiging qua o.a. interieur en mogelijk ook indeling, leidt vaak tot een omzetstijging.

Maar de investering is fors en de franchisenemer wil dat dat nog voldoende tijd heeft om die terug te verdienen. Dus het verband tussen de remodeling en de resterende duur van de franchiseovereenkomst is van belang.

Veel ketens komen oorspronkelijk uit de USA. De master licentieovereenkomsten die worden voorgeschreven door dergelijke ketens behoren tot de langste/dikste contracten die wij zijn tegengekomen. Taaie kost voor ondernemers waarmee wij u graag helpen.

Meer informatie

Wij hebben ruime ervaring met het bovenstaande: ons  Franchiseteam is u graag van dienst.