Franchise Service Level Agreements (SLA)

De SLA is een algemeen contract waarin wordt vastgelegd welke services voor welke prijs worden verleend. Afhankelijk van de branche waarin franchise partijen actief zijn varieert ook de inhoud van de SLA. Het recht op ondersteuning kent natuurlijk ook een tegenkracht in de vorm van de verplichting om bepaalde services ook de implementeren.

Franchise Service Level Agreements (SLA)

De SLA zien we terug in de ICT branche maar tegenwoordig kennen veel meer sectoren SLA’s. Producten worden verkocht met daaraan gekoppeld bepaalde diensten. De omvang daarvan moet nog worden bepaald net zoals de prijs. Al met al zorgt dat er voor dat een SLA doorgaans een maatwerkcontract is met wel steeds terugkerende elementen.

Aan de SLA zitten vaak algemene voorwaarden gekoppeld die ook juridische aandacht behoeven. Mocht een deel van de diensten via een app of internet-based worden afgenomen dan houden wij ook in de gaten of de regels die daarvoor gelden worden nagekomen. En natuurlijk hebben wij ook voor de beperkingen van aansprakelijkheid die onderdeel uitmaken van dit soort contracten.

Vragen over service level agreements (SLA)?

Wij hebben ruime ervaring met het bovenstaande: ons team met franchise advocaten is u graag van dienst.