Fusies & Overnames (M&A)

Bedrijfsovername of Bedrijfsfusie?

Fusies en overnames ofwel M&A (Mergers & Acquisitions) zijn doorgaans intensieve en complexe transacties die van advocaten een hands-on mentaliteit vergen.

Ons M&A team heeft ruime ervaring op het gebied van fusies en bedrijfsovernames en kenmerkt zich door een praktische en daadkrachtige aanpak. Afhankelijk van de omvang van de zaak werken wij individueel of in teams intensief met u samen om het gewenste resultaat te verkrijgen. Daarbij betrekken wij zo nodig ook (uw) externe adviseurs, zoals notarissen, accountants, fiscalisten  en/of corporate finance adviseurs.

Begeleiden van een Juridische Fusie of Overname

Wij begeleiden alle juridische aspecten die verbonden zijn aan een fusie of bedrijfsovername, van begin tot eind, van intentieverklaring tot closing. Daarbij voeren wij tevens een due diligence onderzoek uit en rapporteren wij onze bevindingen.

Herstructurering & Restructuring

Nauw verbonden aan en geregeld een gevolg van M&A is de herstructurering (Restructuring) van een rechtspersoon, vennootschap of groepsmaatschappij. Ons M&A team weet wanneer het nodig is het organisatorisch verband tussen rechtspersonen of vennootschappen te herschikken en is ook hierin uw ervaren sparringpartner en adviseur. De kennis van ons arbeidsrechtteam maakt bovendien dat Valegis Advocaten u ook bij een reorganisatie als gevolg van herstructurering van A tot Z kan begeleiden.

Heeft u vragen over het schriftelijk vastleggen van M&A afspraken in contractuele documentatie, herstructurering, restructuring of de gevolgen van een mogelijke samenwerking met een andere onderneming?  Ons M&A team is u graag van dienst.

Ons M&A team