Vastgoedrecht

Het vastgoedteam adviseert iedereen die in aanraking komt met vastgoed. Van ondernemers die een stuk grond willen kopen om daarop een bedrijfsruimte te bouwen tot bedrijven en instellingen die een pand willen (ver)huren. Daar komt veel bij kijken: welke vergunningen zijn nodig? Hoe worden aansprakelijkheden zoveel mogelijk uitgesloten? Voor welke termijn kan het pand gehuurd worden en welke mogelijkheden bouw ik in om toch flexibel te zijn? De vastgoed advocaten van Valegis adviseren en procederen over al deze aspecten van vastgoed, zodat de ondernemer zich kan richten op wat voor hem belangrijk is.

Ook particulieren hebben met vastgoed te maken, bijvoorbeeld omdat zij als koper van een woning na twee maanden ontdekken dat sprake is van houtzwam in de vloer, of juist omdat zij als verkoper aansprakelijk worden gesteld. Of wanneer ze als eigenaar van een appartement een dakterras willen bouwen en worden geconfronteerd met een VvE die daar geen toestemming voor geeft. Ook particulieren en VvE’s  voorzien wij van praktisch advies op maat.

Vastgoedrecht activiteiten

De activiteiten van ons vastgoed team zijn onder te verdelen in de volgende onderwerpen:

Een aantal instellingen / bedrijven hebben onze bijzondere aandacht:

Het vastgoedteam adviseert en procedeert voor woningcorporaties in uiteenlopende zaken zoals grootschalige onderhouds-en renovatieprojecten, woonfraude zaken, opstellen van huurovereenkomsten, overeenkomsten met een woon-zorgcombinatie, algemene huurvoorwaarden, etc. Ons team is zo ingeburgerd in de corporatiewereld, dat ook op beleidsniveau kan worden geadviseerd. Vanwege de jarenlange ervaring met het werken voor woningcorporaties  worden onze advocaten regelmatig gevraagd om als advocaat op interimbasis werkzaam te zijn voor een corporatie.

Het adviseren van zorginstellingen is een aparte tak van sport waarbij veel aspecten van het vastgoed- en huurrecht een rol spelen. Het opstellen van woon-zorgovereenkomsten, advisering bij de ontwikkeling van (woon-)zorgcomplexen en begeleiding bij het volgen van gemeentelijke regelgeving zijn taken die al veel zorginstellingen aan ons toevertrouwen.

Ook franchiseorganisaties hebben te maken met vastgoed- en huurrecht. Regelmatig adviseren onze advocaten over de combinatie van franchiseovereenkomsten en huurovereenkomsten en alles dat daarbij komt kijken.

Ons vastgoedrechtteam