Vacature: Student-stage Rechtsgeleerdheid 2023

Wij bieden een meesterlijke WO student-stage

Valegis Advocaten zoekt jou! 

Valegis Advocaten is voor diverse perioden in het jaar 2023 op zoek naar WO student-stagiaires. Voor 2022 hebben wij geen plek meer vrij. Zit jij in de masterfase van je rechtenstudie, ben je ambitieus, beschik je over een sterk analytisch vermogen en lijkt het je leuk om volgend jaar een kijkje in onze ‘advocatuurlijke keuken’ te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over de student-stage voor WO studenten Rechtsgeleerdheid

Valegis Advocaten biedt jou een uitdagende omgeving waarin jij je echt kunt ontwikkelen. Stage lopen bij Valegis Advocaten betekent meer dan alleen het doen van jurisprudentieonderzoek en het schrijven van memo’s. Je wordt actief betrokken bij lopende zaken, schuift aan bij meetings en gaat mee naar zittingen. Ook zal je betrokken worden bij client events die wij organiseren. Daarnaast word je actief begeleid door een team van ervaren specialisten.

Valegis Advocaten is een middelgroot kantoor met vestigingen in Amsterdam en Den Haag, dat zich onder meer richt op het arbeidsrecht, ondernemingsrecht, vastgoedrecht en privacy. Wij hebben een interessante nationale en internationale praktijk. Het soort cliënten en zaken dat je verwacht aan te treffen op de Zuid-as, maar binnen de muren van een gezellig en overzichtelijk kantoor.

Voorwaarden

Stages duren altijd twee maanden, zijn voor vier of vijf dagen per week en zijn mogelijk gedurende het hele jaar op beide locaties Amsterdam & Den Haag. Tijdens je stageperiode ontvang je een nette stagevergoeding.

Ben jij het juridisch talent dat we zoeken? Herken jij jezelf in dit profiel en ben je op zoek naar een uitdagende leeromgeving? Solliciteer door je cv met motivatiebrief, cijferlijst en evt. beoordelingen van eerdere stages (indien van toepassing) toe te sturen aan Julia Mascini via j.mascini@valegis.com. (wij hebben geen HBO-stageplaatsen)

Na het behalen van mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leiden was ik even klaar met de “schoolbanken”. Ik besloot daarom om niet meteen met mijn Master te beginnen, maar een leuke stage bij een advocatenkantoor te zoeken. Voor mij was het belangrijk dat ik, zeker omdat het mijn eerste stage werd, terechtkwam bij een klein en overzichtelijk kantoor waar ik gemakkelijk contact kon leggen met mijn collega’s. Daarnaast wilde ik mij focussen op de rechtsgebieden Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht. Na een kleine zoektocht ben ik uiteindelijk bij Valegis Advocaten (Den Haag) terecht gekomen. Hier werd ik met open armen ontvangen en vond ik precies wat ik zocht! Het kantoor in Den Haag is relatief klein (12 advocaten), maar erg gezellig. Doordat het contact onderling heel laagdrempelig was, kon ik de advocaten altijd direct benaderen voor vragen of nieuwe opdrachten. Dit laatste was niet heel vaak nodig, men wist mij over het algemeen altijd goed te voorzien van interessante nieuwe klusjes. Het feit dat ik vanaf dag 1 werd gezien als onderdeel van het kantoor heb ik als bijzonder prettig ervaren. Meerdere keren ben ik meegevraagd naar zittingen, ik heb zelf brieven geschreven voor cliënten en ik mocht cliëntbesprekingen bijwonen. Dat zijn toch wel de activiteiten waar je als net afgestudeerde rechtenstudent op hoopt. Het spreekt voor zich dat ik verder voornamelijk bezig geweest ben met jurisprudentie onderzoek, en daarbij ook altijd goed geholpen ben door de advocaten.

Dus, voor alle net afgestudeerde rechtenstudenten (of voor diegenen die in de afronding van hun studie zitten) die opzoek zijn naar een klein kantoor waarbij je écht onderdeel uitmaakt van een hecht team, schroom niet en laat Valegis advocaten weten dat jij beschikbaar bent!

Simon Haberlah

Van student-stagiair tot advocaat bij Valegis Advocaten; Mitchell deed het!

Mijn naam is Mitchell van den Barselaar. Ik ben 25 jaar oud en werkzaam als advocaat-stagiair bij Valegis Advocaten. Ik heb Valegis leren kennen in mijn studententijd door het lopen van een student-stage. Bij Valegis werd ik vanaf het begin van mijn stage betrokken bij verschillende zaken en heb ik mij door middel van gevarieerde opdrachten kunnen verdiepen in verschillende rechtsgebieden, waaronder het ondernemingsrecht, huur- en vastgoedrecht en arbeidsrecht. Ook heb ik tijdens mijn stage meerdere besprekingen met cliënten en ook zittingen mogen bijwonen. Kortom, het was een leerzame, maar vooral ook een hele leuke tijd! Het contact met de advocaten was laagdrempelig en zij namen altijd de tijd om mij te ondersteunen waar nodig, ondanks de toen geldende Covid-maatregelen. Dit maakte het contact en de onderlinge sfeer op kantoor erg prettig. Dit alles, tezamen met de inhoudelijk interessante zaken, trok mij erg aan.

Na afloop van mijn stage had ik meteen het gevoel dat ik mij goed thuis zou voelen op dit kantoor. Om die reden heb ik na afronding van mijn Master Ondernemingsrecht contact opgenomen met Valegis om te mogelijkheden te bespreken om bij hen aan de slag te kunnen. Gelukkig waren zij even enthousiast over mij als ik over hen en boden zij mij een baan aan als juridisch medewerker, met het uitzicht op een baan als advocaat-stagiaire. Deze kans heb ik meteen met beide handen aangepakt. Na zeven maanden als juridisch medewerker te hebben gewerkt, heb ik de stap gemaakt om bij Valegis mijn beroep als advocaat uit te oefenen. Ik ben inmiddels beëdigd als advocaat. Ik ben Valegis dankbaar voor het vertrouwen in mij en raad het iedereen aan om een kijkje te nemen in de keuken van ons kantoor door het lopen van een student-stage. Hopelijk tot snel!

Voor meer informatie mag je altijd contact met mij opnemen via:

T: +31 (0)6 18 03 47 64
E: m.vandenbarselaar@valegis.com

Mitchell van den Barselaar

Solliciteren voor de WO student-stage?

Ben jij het juridisch talent dat we zoeken? Herken jij jezelf in dit profiel en ben je op zoek naar een uitdagende leeromgeving? Solliciteer door je cv met motivatiebrief, cijferlijst en evt. beoordelingen van eerdere stages (indien van toepassing) toe te sturen aan Julia Mascini via j.mascini@valegis.com. (wij hebben geen HBO-stageplaatsen)

Julia Mascini

Advocaat

Kom in contact

Benieuwd wat ons
team voor u kan betekenen?

Valegis Advocaten gevestigd in Den Haag & Amsterdam

Kom direct in contact

Kantoor Den Haag

World Trade Center
Toren C, 11de verdieping
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

T +31 (0)70 319 60 40

Kantoor Amsterdam

NEWDAY
Apollolaan 151
1077 AR Amsterdam

T +31 (0)20 723 36 33